[Nowy Port, ul. Oliwska] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia fragment ul. Oliwskiej (Olivaerstrasse) przed kamienicą nr 66, na pierwszym planie dwa tramwaje nr 1 i 10 stojące przy przystanku tramwajowym, ok. 1900 r.