Ex Libris Jiří Stratil / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1961)
Na tle Bramy Brandenburskiej dama w stroju dziewiętnastowiecznym, po bokach napis: Ex Libris Jiří Stratil. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.