Tajemnicza rzeźba - Samek, Jan (1930-2007). (1995)
Rzeźba Chrystusa w kościele barnardynów w Opatowie.
Artykuł zawiera ilustrację.
Tytuł nagłówkowy.
Artykuł w działe: Rozmaitości.
Keywords: Jezus Chrystus -- w sztuce; Kościół Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny (Opatów, Polska, województwo świętokrzyskie).; Opatów (Polska, województwo świętokrzyskie) -- zabytki