Biblioteka Ministerstwa Kultury I Sztuki ZEF. - Fijałkowska, Zofia (1909-1989) (1948)
Pegaz wspięty na tylnych nogach nad budynkiem pałacowym, wyżej napis: Biblioteka, u dołu w ozdobnym kartuszu orzeł i w ramace napis: Ministerstwa Kultury I Sztuki, nad herbem godłem: 1948, sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut.