Informacje ogólne o osadnictwie na kolonii Ligi Morskiej i Kolonialnej "Morska Wola" w stanie Parana w Brazylii, zaaprobowane przez Ministerstwo Opieki Społecznej pismem Nr. Pzm 327/5-6 z dn. 26/XI/36 r. / Liga Morska i Kolonialna. (b [wydawca nieznany], 1936)
Afisz z informacjami o osadzie, możliwościach wyjazdu.