Ex Libris Occulta Gino Sabattini / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1950)
Przedstawia ręce: jedna trzymająca karty, druga ze szklaną kulą, w tle znajduje się wąż i fragment czaszki. Napis u góry: Ex Libris, po przekątnej: Occulta, u dołu: Gino Sabattini. Sygn. aut. w obrębie kompoz.