Ex Libris Occulta Gino Sabattini - Marangoni, Tranquillo (1912-1992).; Sabattini, Gino. ([S. l., 1950)
Przedstawia ręce: jedna trzymająca karty, druga ze szklaną kulą, w tle znajduje się wąż i fragment czaszki. Napis u góry: Ex Libris, po przekątnej: Occulta, u dołu: Gino Sabattini. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. Data wg bibliogr.
I Biennale "Exlibris Współczesny". Katalog, Malbork 1963
Keywords: Ekslibrisy -- Włochy -- 20 w