Ex Libris Janiszowskich AP. - Procajłowicz, Antoni Stanisław (1876-1949) (1920)
Przedstawia siedzącego na tle ksiąg rycerza opartego o tarczę z herbem Strzemie, w głębi na górze warowny zamek. U dołu napis: Ex Libris Janiszowskich. Sygn. aut. w obrębie kompoz.