Bastion Einhorn mit Stadgraben In der Ferne die Häuser am Kielgraben. (1912)
Przedstawia Bastion Jednorożec, widok w kierunku pdn.-zach., w głębi widoczna ul. Angielska Grobla, po prawej budynki rzeźni miejskiej, 1912.