Ex Musicis Dr Alois Strassl H. L. - Lechner, Hubert (1903-1990) (1930)
Przedstawia po środku kwadrat podzielony na cztery mniejsze, w które wpisane są wyobrażenia: w górnym fragment frontonu kościoła, z lewej strony główka kobieca, z prawej strony organy, w dolnym polu dyrygent przy pulpicie. Wokoło ozdobny napis: Ex Musicis, u dołu napis: Dr Alois Strassl. U góry fragment zapisu nutowego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.