[Afisz. Incipit:] Obywatele! Po ciężkich wypadkach wojennych kraj nasz nawiedziła straszna klęska powodzi [...]. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o kweście ulicznej na rzecz powodzian 31.03-6.04.1947 r. w Gniewie.