"Społem" Zakłady Rybne w Gdyni drzeworyt oryg. T. Cieślewskiego S. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (Dośw. Prac. Graf. S.S.R., 1941)
Przedstawienie budynków przemysłowych Zkładów Rybnych w Gdyni. Na pierwszym planie łódka i rozwieszone sieci rybackie. W głębi sylwetka człowieka.