Teatr Wielki : Wrzeszcz na 1300 miejsc. (Gdańsk, 1947)
Przedstawia budynek dzisiejszej Opery Bałtyckiej na rogu ulic Hallera i Alei Zwycięstwa w Gdańsku-Wrzeszczu, 1947 r.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data na podstawie przedstawienia.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Aleja Zwycięstwa (Gdańsk); Teatry (budynki); Opery (budynki); Gdańsk (woj. pomorskie)