Gustav Drobner Mensch, Sei Vergnügt Und Ärgre Dich Nicht! / Ade. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1890)
Przedstawia w łańcuchowym obramowaniu dziecko siedzące na łące z talerzem wiśni i krążące koło niego ptaki. Napis u góry: Gustav Drobner, u dołu na szarfie: Mensch, Sei Vergnügt Und Ärgre Dich Nicht! Sygn. aut. w obrębie kompoz.