[Panorama Gdańska z Biskupiej Górki] A. Gottheil. (1887)
Przedstawia widok Gdańska z Biskupiej Górki, widoczne wały miejskie przed niwelacją (1894-1895), na pierwszym planie Karrenwall oraz Wielka Synagoga (bud. 1887), ok. 1890 r.