Ex Libris Wilhelm Grevel / B. Heroux. - Héroux, Bruno (1868-1944) (1904)
W obramowaniu utworzonym z drzew mężczyna siedzący przy stole nad otwartą książką, obok stołu stoją grube foliały, a na nich leży zwój papieru. U dołu spośród korzeni drzew wyłania się głowa borsuka. U góry napis: Ex Libris Wilhelm Grevel. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.