Ex Libris Wilhelm Grevel - Héroux, Bruno (1868-1944).; Grevel, Wilhelm (1835-1918). ([Miejsce nieznane], 1904)
W obramowaniu utworzonym z drzew mężczyna siedzący przy stole nad otwartą książką, obok stołu stoją grube foliały, a na nich leży zwój papieru. U dołu spośród korzeni drzew wyłania się głowa borsuka. U góry napis: Ex Libris Wilhelm Grevel. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Data na podstawie cytowanej bibliografii.
Strona Deutsche Exlibris-Gesellschaft e.V., 06.02.2023
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.