Gdańsk-Wrzeszcz Fragment miasta. - Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". (Warszawa : Biuro Wydawnicze "RUCH", 1961)
Przedstawia restaurację Cristal w Gdańsku Wrzeszczu, ujęcie z okna kamienicy przy ul. Grunwaldzkiej, ok. 1965 r.
Tyt. na awersie, data wg działalności wyd. oraz przedstawienia.
Keywords: Restauracje -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1945- -- karty pocztowe