Bastion Löwe mit Stadtgraben kurz vor der Zuschüttung (1913)
Przedstawia Bastion Lew i okalającą go fosę przed niwelacją. Widok od płd.-wsch. na pierwszym planie fragment ulicy Kneipab obecnie ul. Elbląska. W głębi widoczne budynki rzeźni miejskiej, 1913 r.