Bastion Löwe mit Stadtgraben kurz vor der Zuschüttung ([S.l.], 1913)
Przedstawia Bastion Lew i okalającą go fosę przed niwelacją. Widok od płd.-wsch. na pierwszym planie fragment ulicy Kneipab obecnie ul. Elbląska. W głębi widoczne budynki rzeźni miejskiej, 1913 r.
Tyt. i data: 3. 8. 1913 oł. na rewersie.
Fot. Gd.
Keywords: Fosy -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- fotografie; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie