[Carl Christian Mauve] - Busse, Georg, Heinrich (1810-1868).; Flottwell, Eduard (1811-1862).; Hesse, Johann Friedrich (1792-?). (Berlin : Druck v. J. Hesse, 1863)
Przedstawia portret stojący, w ujęciu do kolan, tajnego nadradcy finansowego prowincji pruskiej oraz dyrektora prowincjonalnego urzędu podatkowego w Gdańsku.
Pod kompozycją, po lewej: "N. einer Photogr. v. Flotwell in Danzig."; po prawej: "Lith. v. Fr. Busse", centralnie pod kompozycją: "Druck v. J. Hesse in Berlin".
Dat. na podst. podanej bibliogr.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Portrety -- Polska -- Gdańsk -- 19 w