Schuldverschreibung No : / über Vierzig Thaler Preuss. Courant. - Müller, F. H.; Verlag A. W. Kafemann ([Gdańsk : s.n., 1867)
List dłużny niewypłeniony potwierdzający, że F. H. Müller pożyczył 40 talarów pruskich i zobowiązuje się do ich spłaty wraz z odsetkami.
List wykonano na jasnokremowym papierze z ozdobną ramką wokół treści w kolorze czarnym i czerwonym. Między kartami jedna luźna z kuponami odsetek na poszczegolne lata 1868-1879. Kupony jasnozielone ozdobione czarnymi ramkami.
Keywords: Dłużnik i wierzyciel -- Polska -- Gdańsk -- 19 w