[Afisz. Incipit:] Wieczór tragedii klasycznej na którym Gdański Zespół Artystyczny odegra tragedię Sofoklesa Antygona ... ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o wydarzeniu zorganizowanym 10, 11 i 15 grudnia 1946 r. w sali Teatru Miejskiego ul. Grunwaldzka 16. Objaśnienia i reżyseria M. Szczepkowska, kierownictwo chóru i dekoracje W Lewandowski, układ choreograficzny K. Nowowiejska, kostiumy W. Nowicka, muzyka i akompaniament M. Loebel.