Ex - Libris Albert Collart / J. F. Saez. - Saez, Julio Fernandez (1924- ). ([wydawca nieznany], 1956)
Na pierwszym planie figurka klęczącego Murzyna, za nią stoi okapi a w głębi drzewa i głowa słonia wśród wysokich traw, u góry półkolisty napis: Ex - Libris Albert Collart. Nazwisko artysty i nr dzieła: 66 w obrębie kompozycji.