Ex Libris Pavl Weise - Fischer, Helma (ok. 1875-ok. 1930); Weise, Paul. ([S.l., 1895)
Przedstawia przydrożną kapliczkę oplecioną kwiatami róży na tle krajobrazu górskiego. Poniżej napis: Ex Libris Pavl Weise i ekwipunek turystyczny: plecak, kapelusz, czekan, raki i lina. Sygn. aut. HFischer w obrębie kompoz.
Data wg działalności aut.