Der Petersche Hof mit Stadtgraben (1911)
Przedstawia fragment dzielnicy Peterscher Hof, na pierwszym planie droga na wale oraz fosa, z prawej widoczy budynek rzeźni miejskiej, w głębi Bastion Jednorożec, 1911 r.