Der Petersche Hof mit Stadtgraben ([S. l.], 1911)
Przedstawia fragment dzielnicy Peterscher Hof, na pierwszym planie droga na wale oraz fosa, z prawej widoczy budynek rzeźni miejskiej, w głębi Bastion Jednorożec, 1911 r.
Tyt. i data: 30. 4. 1911 ołówkiem na rewersie.
Fot. Gd.
Keywords: Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fosy -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie