[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement No 29 : Heute Donnerstag, den 5. November 1829 : Johann von Paris : Eine große komische Oper in 2 Aufzügen, nach dem Französischen des St. Just, von Boyeldieu. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Johann von Paris. Eine große komische Oper in 2 Aufzügen" według Claude Godarda d'Aucourt de Saint-Justa, z muzyką François-Adriena Boïeldieu.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Godard d'Aucourt de Saint-Just, Claude -- (1768-1826).; Boieldieu, François-Adrien -- (1775-1834). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne