Ex Libris V. Jat Ivarinen / Richard Kaljo. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1966)
Rzeźbiarz z młotem w ręce siedzący przed blokiem kamiennym z częściowo wyrzeźbioną postacią nagiej kobiety, u dołu napis: Ex Libris, niżej na wstędze: V. Jat Ivarinen. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.