Wilhelm Baum - Jentzen, Friedrich (1815-1901).; Lithographisches Institut von Ludwik Sachse & Company (Berlin : L. Sachse & Co., 1842)
Przedstawia portret lekarza Wilhelma Bauma.
U dołu pod kompozycją tytuł: Wilhelm Baum Doctor der Medicin und Chirurgie Professor an der Universitat in Greifswalde, früher Ober Artzt des Danziger Krankenhauses.
U dołu poniżej kompozycji informacja o autorze, autorze pierwowzoru, wydawcy, miejscu wydania: Lith. von Fr. Jentzen; Druck v. L. Sachse & Co. Berlin; Gem. von. J. Behrendt in Danzig.
Data powstania na podstawie działalności portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w