Ex Libris Beda Beneš Buchlovan St. Kulhanek. - Kulhánek, Stanislav (1885-1970) (1917)
Przedstawia mężczyznę piszącego gęsim piórem, obok na stole stoi lampa naftowa i kałamarz. Napis kursywą u góry: Ex Libris, u dołu: Beda Beneš Buchlovan. Pod napisem marionetki. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.