Ex Libris Beda Beneš Buchlovan - Kulhánek, Stanislav (1885-1970).; Beneš Buchlovan, Bedřich (1885-1953). ([S.l.], 1917)
Przedstawia mężczyznę piszącego gęsim piórem, obok na stole stoi lampa naftowa i kałamarz. Napis kursywą u góry: Ex Libris, u dołu: Beda Beneš Buchlovan. Pod napisem marionetki. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.