Juliusz Słowacki - Maria Stuart : Dramat w 5 aktach (9 obrazach) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1960)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 30.10.1960 r. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Ewa Nahlik, muzyka: Wanda Dubanowicz.