Juliusz Słowacki - Maria Stuart : Dramat w 5 aktach (9 obrazach) - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). ([Gdańsk] : Teatr Wybrzeże, 1960)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 30.10.1960 r. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Ewa Nahlik, muzyka: Wanda Dubanowicz.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.