Ex Libris O. Bismarck FR. - Forrer, Robert (1866-1947) (1898)
Na tle zachodzącego słońca ręka trzymająca wzniesiony ostrzem do góry miecz, na którego ostrzu znajdują się litery O. V. B. S. U góry po lewej stronie herb rodowy Bismarcków, po prawej napis: Ex Libris. Po obu stronach miecza daty 1815 - 1847, w lewym dolnym rogu kałamarz z piórem, w prawym data 1870/71. Pod kreską odwzorowany autograf O. Bismarcka. Całość w mozaikowej ramce, na której znajduje się monogram aut.: FR, data 98 i sygn. aut. Rerroff.