Lou Asperslag Ex Eroticis Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1962)
Przedstawia dwa komary siedzące na źdźble trawy, na którym napis: Ex Eroticis, u dołu napis: Lou Asperslag. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.