[Afisz teatralny] : [Inc.:] 5. Abonnement. No. 7. Sonntag den 18. Februar 1816. Zum Erstenmal. Theatersucht. Ein Lustspiel in 3 Aufzügen, von Carl Schall. ([Gdańsk : s.n.], 1816)
Afisz przedstawienia "Theatersucht. Ein Lustspiel in 3 Aufzügen" K. Schalla.
Tytuł nadany przez katalogującego. Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Schall, Karl -- (1780-1833).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w