Gdańsk - Kanał Stągwie Mleczne / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1960)
Przedstawia widok ogólny na Nową Motławę przy Baszcie Stągiewnej, ujęcie z mostu przy ulicy Podwale Przedmiejskie w kierunku ulicy Stągiewnej, około 1970 roku.