Ex Libris Georgius Bernády / Sándor Nagy. - Nagy, Sándor (1869-1950) (1938)
Mężczyzna czytający książkę i przędząca kobieta, ubrani w ludowe stroje, na tle wiejskiego krajobrazu, u góry napis: Ex Libris Georgius Bernády.