Kościół prawosławny na Cyprze jako przywódca religijny i polityczny Greków cypryjskich : mit czy rzeczywistość? - Jankowska, Renata (2012)
Słowa kluczowe: kościół prawosławny na Cyprze, Grecy cypryjscy, przywództwo religijne kościoła.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 89-90.
Dostępny rownież online.
Keywords: Kościół prawosławny -- Cypr -- historia; Przywództwo -- aspekt religijny; Grecy cypryjscy