[Afisz teatralny] Stefan Żeromski - Grzech : Dramat w 4 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Afisz teatralny informujący o premierze 25.02.1955 r. Teatr Kameralny w Sopocie Rokossowskiego 39. Reżyseria: Juliusz Lubicz-Lisowski, scenografia: Roman Bubiec.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.