Ochrona dzieci w konfliktach zbrojnych / Marta Prucnal. - Prucnal-Wójcik, Marta
Zakres i treść: Protokół fakultatywny do Konwencji o prawach dziecka w sprawie angażowania dzieci w konflikty zbrojne z dnia 25 maja 2000 roku, art. 38 ust. 1 Konwencji, art. 38 ust. 2 Konwencji oraz art. 1 PFADKZ, art. 38 ust. 3 Konwencji oraz art. 2, 3 i 4 PFADKZ, art. 38 ust. 4 Konwencji.