Ex Libris Jarusia Stryjca / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) ([wydawca nieznany], 1971)
Na pierwszym planie sowa, za nią komin z którego wystaje wstęga z napisem: Ex Libris, wzdłuż lewej krawędzi pionowy napis: Jarusia Stryjca, pod wyobrażeniem autograf artysty.