Duchowość chrześcijańska w świetle nauki Jana Pawła II o Miłosierdziu Bożym / Waldemar Seremak. - Seremak, Waldemar (1953- )
1. Tajemnica Miłosierdzia Bożego w ujęciu Jana Pawła II. 2. Zobowiązujące poznanie tajemnicy Miłosierdzia Bożego. 3. Styl życia chrześcijanina uwarunkowany tajemnicą Miłosierdzia Bożego. 4. Szczególne postawy wiernych wobec Boga bogatego w miłosierdzie. 5. Postawy wiernych wobec Jezusa Chrystusa w świetle encykliki "Dives in misericordia". 6. Mariologiczno-eklezjalny rys duchowości chrześcijańskiej w świetle "Dives in misericordia".