Ex Libris Włodzimierza Puchalskiego / J. R. - Rybałtowski, Janusz (1895-1964) ([wydawca nieznany], 1944)
Trzy stojące księgi na nich stoi ptak - słonka, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Włodzimierza Puchalskiego. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.