Danzig Reichsbank u[nd] Hauptwache. - Edelstein Walter (Gdańsk). (Danzig - Zoppot : Warenhaus Walter Edelstein, 1907)
Przedstawia Bramę Wyżynną oraz gmach Baku Rzeszy przy ul. Okopowej (niem. Karrenwall), ok. 1915 r.
Data wg działalności wyd.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Banki -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe