Święty Józef w świetle polskiej teologii duchowości / Jerzy Misiurek. - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021)
1. Kształtowanie się polskiej teologii duchowości józefologicznej. 2. Przejawy duchowości józefologicznej w XIX i XX wieku.