Święty Józef w świetle polskiej teologii duchowości - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021). (2003)
1. Kształtowanie się polskiej teologii duchowości józefologicznej. 2. Przejawy duchowości józefologicznej w XIX i XX wieku.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Der hl. Joseph im Lichte des polnischen Spiritualtheologie.
Streszczenie w języku niemieckim.
Keywords: Józef -- (święty); 1901-2000; 1801-1900; Teologia duchowości; Teologia katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej