[Gdańsk - Wrzeszcz, Aleja Grunwaldzka] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia rynek we Wrzeszczu (Marktplatz) widok od skrzyżowania z ul. Jaśkowa Dolina (Jäschkentaler Weg) w kierunku Oliwy , ok. 1910 r.
Tyt. wg przedstawienia i Fot. Gd., data i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG.
Fot. Gd.