Johannes Schmiedt, Proto-Physicus Gedanensis. Aetat. LXVI obiit A. MDCXC. - Hainzelmann, Elias (1640-1693).; Stech, Andreas (1635-1697). (Augsburg, 1690)
Przedstawia portret w popiersiu lekarza gdańskiego Johannesa Schmiedta (1623-1690).
U dołu w polu kompozycji tytuł oraz sygnatury autora i autora wzoru i miejsce wydania: Andreas Stech pingebat, E. Hainzelmann sculpebat Aug. Vind.